Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 januari 2023

Åk 6 inför vecka 5

Hej på er!

Nu har det varit ett par intensiva veckor med prov och läxor. Eleverna har verkligen kämpat på braJ. Härligt jobbat! Nu är det förberedelse för utvecklingssamtal som vi kommer ha delvis fokus på. Detta för att ringa in vilka mål som era ungdomar vill/ska ha och arbeta mot inför avslutningen i åk 6. Som ni sett så har jag mailat ut tider. Några har bytt tid, då den tilldelade inte passat. De flesta av har jag inte hört något ifrån, vilket jag tolkar som att man kan komma. Toppen, trevligt och välkomna!

I våra ämnen arbetar vi kommande vecka med:
MA: Vi fortsätter med problemlösning och problemlösningsstrategier. Vi arbetar både gemensamt, i grupp/par och enskilt. Matematikläxa: arbetsblad med problemlösning.
SO: Vi arbetar med geografi inom området världen. Vi lär oss namngeografi, men även om naturtyper, klimatzoner och processer som påverkar naturen och områden i världen m.m. Mål med området ligger i classroom.
NO/Teknik: Vi fortsätter att arbeta med kemi. K
emikalier i hemmet och runtomkring oss, ämnen runtomkring oss, råvarors förädling samt kolets kretslopp.
SV: läsförståelse, läshastighetsträning med läsning av ordlistor i par . Vi repeterar hur man skriver förklarande texter och skriver egna. Läsläxa i läsförståelse s. 16-17, en fabel. Som vanligt skrivs svaren i läsloggen i classroom.
ENG: Vi fortsätter arbeta med kap 8 i Magic, Travel!, men med två nya sidor. Eleverna gör egna vloggar på lektionerna – kopplat till innehållet i kapitlet. Naya glosor skickas hem och är till måndag vecka 6.

Även tisdag v. 5 går eleverna och åker skridskor på idrotten. Skridskor och hjälm behövs samt gärna en vattenflaska och en frukt/smörgås att fylla på energi med. Marie går att nå på mailadress om ni behöver meddela henne något: marie.andersson9@norrkoping.se

Viktiga datum:
Sportlov vecka 8
Studiedagar 6-7 mars
NP i svenska 14 och 16 mars
NP i engelska 28 och 30 mars
Påsklov 7-16 april
NP i matematik 25 och 27 april
Lov 1/5
Klämdag/lov 19/5
Klämdag/lov 5/6
Skolavslutning 15/6

Vecka 5:
Måndag: Läsförståelseläxa s. 16-17 En fabel, matteläxa arbetsblad och engelskaglosor hem (lämnas in och förhörs måndag vecka 5)
Tisdag: idrott med skridskoåkning
Onsdag: Borgsmoskolan efter lunch för moderna språk
Torsdag: slöjd, idrott inne
Fredag:

 

Vi önskar er en trevlig helg!
Mvh
Martina och Abdi
martina.lindberg@norrkoping.se

Bildkälla: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/01/15/16/17/hands-600497__480.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar