Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

torsdag 28 mars 2024

Förskoleklassen vecka 15

 

Hej,

Den här veckan har vi fortsatt med utvecklingssamtal och kartläggningar i svenska och matematik.

Svenska: Veckans bokstav är Hh.

Matematik: Vi har arbetat med jämna och udda tal på olika sätt. Jämna tal går att dela lika på två så det blir rättvist, medan udda tal inte går att dela lika på två. Vi har tränat på detta både genom att använda matematiska symboler och rita, och vi har även varit ute på gården och laborerat med kottar, stenar, kvistar…

Tema: Vi fortsätter arbeta med ”Min bok om våren”. Efter lovet hoppas vi att våren kommit igång ännu mer så vi kan gå ut och leta efter vårtecken!

Värdegrund: Vi arbetar med ett material som heter ”Gnissel i förskoleklassen”, där vi läser elevnära små berättelser om problem som kan uppstå i klassrummet, på skolgården osv och samtalar kring detta efteråt. Vi pratar även känslor, hur olika känslor kan se ut i vårt kroppsspråk och minspel i ansiktet. Vi arbetar kontinuerligt med förståelse för varandras olikheter, och att vi alla behöver olika hjälpmedel för att lyckas i vårt arbete.

Personliga saker: Vi har under torsdagen städat och rensat ur barnens lådor, och de får nu med sig sina privata pennskrin, pennor osv. hem. Efter lovet ber vi er att lämna alla sådana saker hemma, då de skapar onödiga konflikter bland eleverna vems de är, vem som får låna osv.


Vi önskar er ett härligt påsklov!

Pedagogerna i förskoleklassen


 







Nästa vecka:

Måndag: Ny veckans bokstav

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Utedag, Grej of the day

Fredag:

 

Kommande datum:

25 april: Vi besöker Stadsbiblioteket!

1 maj: Röd dag = Skolan och fritidshemmet stängt!

9-10 maj: Kristi Himmelsfärd = Skolan stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar