Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 12 april 2024

Åk 1: Veckobrev inför v.16

Hej!

Då var det fredag igen och här kommer veckans brev hem. I veckan har vi slutfört arbetet med subtraktion vid tiotalsövergångar. Eleverna genomförde ett avslutade prov under fredagen. Kommande veckor ska vi arbeta med mätning och geometri. På svenskan i veckan tränade vi mer på bokstaven Bb på olika sätt. Vi har tränat extra på sammansatta ord, skrivit saga om en björn, skrivit vårdikter och lärt oss mer fakta om bin. På SO:n arbetar vi kring temat pengar, vad pengar ska räcka till i ett hushåll och hur man gör när man betalar. På NO:n fortsätter vi vårt arbete om våren. Vi lärde oss olika vårblommors namn och läste lite extra om just tussilagon.



Läsbingo

Bra kämpat under påsklovet med läsningen. Tillsammans har klassen samlat ihop 138 ikryssade rutor. Viktigt att underhålla läsningen även under ledigheten!

Frukt under förmiddagen

Vi i arbetslaget på lågstadiet har uppmärksammat att många elever tar med sig stora mängder mellis till förmiddagsrasten. Vi upplever att detta bidrar till att eleverna inte orkar äta lunchen som serveras vid 10.50-11.15. Mellanmål på förmiddagen är viktig i lagom mängd för att får lite extra energi. Vi önskar därför att ni vårdnadshavare skickar med ett mellanmål i lagom mängd och undviker kex med stora sockermängder. Skicka gärna med en frukt, en smörgås eller någon enstaka majskaka.

Info v. 16

Mån: Musik

Tis: Idrott, ta med ombyte, innskor, handduk. Sarg-aktivitet hela skolan efter lunch.

Ons: Ta med läs och skrivläxa till skolan. Ny läxa skickas hem.

Tor:

Fre: Matteläxa på NOMP. Ny läxa finns till nästa vecka.

Kommande datum

24/4 Konsert Louis De Geer

1/5 Lovdag

9-10/5 Lovdagar

6-7/6 Lovdagar

13/6 Skolavslutning

Med vänlig hälsning personalen i åk 1

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar