Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 31 maj 2024

Förskoleklassen vecka 23

 Hej,

Nu börjar terminen och första skolåret närma sig sitt slut med stormsteg! Årets sista hela vecka är nu avklarad och de sista dagarna som är kvar kommer vi fylla med mycket aktiviteter utomhus, pyssel och annat skoj. Detta blir därför även terminens sista veckobrev från oss.

Idag fredag fick skolan besök av kommande förskoleklassare, då passade vi på att göra en liten utflykt till ”Ur och skur-parken”. Vi klättrade i träd, lekte kurragömma, satt på filt och ritade och smaskade på isglass, vi fick en supermysig förmiddag tillsammans!

Vi avslutar nu de arbetsområden vi har jobbat med och kommer under nästa vecka att skicka hem arbete som eleverna har gjort under terminen. Vi ber er därför att skicka med papperskassar som de kan packa ner sitt arbete i. Viktigt också att ni ser över och tömmer era barns hyllor i kapprummet, då vi kommer att byta både våning och klassrum till hösten.

Vi har under terminen jobbat mycket med att utmana eleverna att försöka skriva mer på egen hand utan hjälplapp, och oj vad det har gett resultat! Vi ser flera elever som verkligen har blommat ut under våren och vågar skriva egna meningar, så roligt att se! Fortsätt gärna utmana era barn hemma på ett lekfullt sätt! De kanske kan skriva små meddelanden, hjälpa er med inköpslistor till affären, eller hitta på en liten saga själva… Inget tvång såklart men uppmuntra dem gärna om de själva tycker det är roligt! Även läsningen är något som är viktigt att hålla i även under loven, så se gärna till att besöka biblioteket och ladda upp för härlig sommarläsning tillsammans!

Den 11/6 planerar vi en liten utflykt till Skarphagsparken tillsammans med åk 1. Vi tänker att man får ta med en liten fika, dock ej godis/chips/nötter/läsk. Till exempel bulle och en festis är okej. 😊

På skolavslutningsdagen går skolbussen kl. 10:25. Då skolavslutningen är klar ca 9:30 så behöver ni meddela mig om ert barn ska åka skolbuss den dagen, så vi vet vilka barn vi behöver vara på fritids den knappa timmen.


Vi önskar er en fin helg!

Pedagogerna i förskoleklassen

 

Vecka 23

Måndag:

Tisdag: Städning av våra lådor och ta med arbete hem. Ta med papperskasse!

Onsdag: Hushoppardag! Vi i förskoleklassen ska få prova att arbeta i klassrummet som ska bli vårt i ettan.

Torsdag: Nationaldagen = Skolan och fritids stängd

Fredag: Klämdag = Skolan stängd, fritids öppet för den som anmält omsorgsbehov.

 

Vecka 24

Måndag:

Tisdag: Utflykt med årskurs 1. Medtag en liten fika om man vill. (Inte godis/läsk/chips/nötter).

Onsdag: Skolans dag, aktiviteter tillsammans med hela skolan.

Torsdag: Skolavslutning 8:30-9:30. Vi samlas en kort stund efteråt utomhus och önskar Glad sommar.

Fredag: Stängningsdag, fritids stängt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar