Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Veckobrev f-klass inför v. 35

 Hej!😀

Här kommer lite info om veckan som varit:

Vi har jobbat mycket med värdegrund denna vecka. Vi har börjat tittat på Djuren på Djuris som börjar i skolan där eleverna fått prata om vad en bra kompis är och vilka regler som är viktiga i klassen. Klassen har tillsammans  kommit överens om vad som ska gälla för vår oss. Eleverna samarbetade i sina grupper och kom på många kloka takar om hur man ska vara en bra kompis samt vilka regler som är viktiga i klassen.  Bilderna med klassrumsreglerna finns på en vägg i vårt klassrum. Eleverna har också övat sig på att leka i olika lekgrupper under vår utedag samt på rasten. Vi har pratat om att det är viktigt att lära känna nya kompisar och att ingen ska ofrivilligt vara själv och inte ha någon att leka med.  Vi pratade om att alla är viktiga och att olikheter berikar.  Eleverna fick rita och fylla i en egen pusselbit. I pusselbiten ritade eleverna något som de tycker om eller är bra på. Vi pratade om att vi är ett team och att likt pusselbitar så hör vi ihop. Vi kan lära av varandra och bli starka tillsammans.  I dag fredag  har vi haft klassråd och pratat om vad ett elevråd är. Klassen röstade även fram en  representant som kommer att delta i skolans elevrådgrupp med resterande årskurser. Elevrådet startar igång på måndag och gruppen kommer att träffas ungefär en gång per månad. Gruppen får vara med och driva fram viktiga frågor på skolan samt förmedla dessa vidare till klasserna. 

Vi dansade och sjöng till låten min klass. Den kommer vi fortsätta att sjunga och dansa till då den snabbt blev omtyckt av klassen! 😊  

Länk till låten: https://www.youtube.com/watch?v=MAp2yozQLL8


Nyfikenhetsfråga som ni kan ställa till ert barn för att träna på att återberätta och hålla en röd tråd:

Vilka regler har ni i klassen? 

Vilka nya kompisar har du lekt med i klassen? 

Vad lekte ni på utedagen? 

I svenska och matematik har vi övat penngrepp och jobbat med att spåra siffror och bokstäver. Det är viktigt att jobba med rätt penngrepp från början för att lättare forma bokstäverna/sifforna och för att inte överarbeta handleden. Eleverna övade på att spåra bokstäverna och siffrorna uppifrån och ner. Det är bra om ni också uppmärksammar detta och påminner om att skriva uppifrån och ner.

Det är härligt att se att många känner sig glada när de kommer till förskoleklassen och att det känns lite tryggare att säga hej då till er vårdnadshavare på morgonen. Vi har tittat på en serie om hur det är att börja i förskoleklass. Många elever känner igen sig och vi har haft många bra samtal om känslor, likheter och skillnader mellan förskolan och skolan. 

Vill ert barn se serien igen så finns den på: 

https://urplay.se/serie/234955-borja-forskoleklass 

Eleverna har också fortsatt att presentera sina sommaruppdrag. Väggen i klassrummet börjar fyllas med klassens sommaruppdrag 😀. Vi har också lekt leken gissa bilden där en elev har fått beskriva vad som finns på bilden utan att avslöja namnet på saken. Det är en roligt lek som uppskattas av många i klassen.

Lite bilder från veckan:





Planering inför v.35

Tisdag fm utedag/idrott- Ta med kläder efter väder, bra skor och frukt,

Fredag bild med Malin i halvgrupp

Svenska: Veckans bokstav A,  

Matematik: Begreppet lika/ olika och lägesbegrepp

so/no: Skola/värdegrund


Viktiga datum i skolan 

OBS! Föräldramöte nu på måndag 26 augusti17:00-18:30.Vi startar upp i Villastadskolans matsal med gemensam info för f-2 sedan går alla vårdnadshavare till tillhörande klassrum och får info som rör klassen.

fre 30 augusti Inlämning av påskriven blankett ordningsregler samt blanketten lära känna samtal. 

Elevaktiva lära känna samtal:
Måndag 2/9 onsdag 4/9 och onsdag 11/9.  
Glöm ej att boka upp en tid på Google dokumentet. Länken till dokumentet finns i mailet som skickades ut i torsdags.

Besök i klassen av tandsköterskan onsdag 8:30
 
9 september fotografering. Vi tar inget klassfoto utan eleverna tar enskilda foton,

Läsårstider ht 24

Torsdag 15 augusti – fredag 20 december

Lovdagar

Höstlov: 28 oktober – 1 november
Jullov: 21 december – 7 januari

Studiedagar
Torsdag 3 oktober - fredag 4 oktober

Trevlig helg önskar: Suada, Emelie, Pontus och Sandra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar