Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Åk 2: veckobrev inför v.35

Nu är första riktiga skolveckan förbi. I veckan har startat upp många nya arbetsområden. På NO:n startar vi upp med ett riktigt spännande tema, nämligen rymden. Vi började arbetsområdet med att berätta för varandra vad vi redan nu kan om rymden och vad vi önskar vilja veta. Sen fick eleverna rita en bild över hur de tror att det ser ut i rymden. På SO:n har vi även där ett nytt arbetsområde som innebär att vi ska lära oss om kartor. Vad kartor visar, hur man läser av en karta, väderstreck, kartans historia och utveckling. Vi har i veckan tränat på att rita en egen karta över vår egen bänk och klassrummet. Vi jämförde kartorna med varandra och diskuterade varför inte kartorna blev lika.

På svenskan i veckan har vi tränat lite extra på alfabetisk ordning och att skriva meningar rätt. Vi har också intervjuat vår axelkompis. Vi har även genomfört digitala tester inom läsförståelse, ordförståelse och avkodning. På matematiken har vi repeterat addition, subtraktion och talen upp till 100. Under engelskalektionen skrev vi fakta om oss själva och repeterade hur man presenterar oss. På tekniken i veckan fick vi lära oss mer om glasögonens historia och utveckling.

Läxor

Under veckan 35 kommer första läxorna hem. Vi kommer att ha läs och skrivläxor från måndag till fredag under det här läsåret. Viktigt att komma igång med lästräningen igen efter ett långt sommarlov. Många av eleverna har läst mycket under sommaren och det underlättar nu när vi startar upp åk 2. När ni gör läsläxan önskar jag att ni läser flera tillfällen, gärna varje dag. Kryssa för hur många gånger du läst under veckan och hur det kändes. Läs hellre korta stunder och ofta än bara en gång under veckan. Genom att upprepa läsningen kommer bättre flyt som krävs för att klara kunskapskriterierna i åk 3.

Under v.35 får eleverna med sig en SO-läxa som innebär att de ska rita en karta över sitt eget rum.

Matteläxorna startar v.36 igen, dessa ligger onsdag-onsdag.

Läxhjälp kommer att erbjudas för eleverna även detta år. Upplever ni att det är långa dagar på fritidshemmet och svårt att hinna med att göra alla läxor hemma kan du som vårdnadshavare anmäla ditt barn till läxläsning. Vi kommer att erbjuda läxhjälp onsdagar kl 14.14.40 med start v.36. Om ni är intresserade, maila Ellinor.

Info v.35

Mån: Välkomna på föräldramöte, 17-18:30. Startar i matsalen för en gemensam information. Läs och skrivläxa skickas hem.

Tis: Musik

Ons: SO-läxa skickas hem, rita en karta över ditt rum.

Tor: Simskola startar. Ta med handduk, badkläder och lås om du har. Vi går direkt vid skolstart, viktigt att passa tiden!

Fre: Bild

Kommande datum

9/9 Skolfotografering, enskilda bilder

v. 37-38 Utvecklingssamtal

Med vänlig hälsning Ellinor och Frida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar