Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Veckobrev inför v.42 åk 3

Hej alla där hemma!

Även denna vecka har varit en bra vecka. Era barn har fått kämpa med bedömningsstödet i ämnet matematik och resultatet ser bra ut. Vi ska även genomföra testerna i bedömningsstödet i ämnet svenska under de kommande veckorna.

Vi vill även påminna er om att det vore bra om alla barn har regnkläder, stövlar i rätt storlek och extra kläder med sig.

Halloweendiscot är på fredag den 25 oktober kl 18:00-20.00. Priset är 20 kr som Åk 6 ska samla in för en klassresa. Det kommer att tas emot både Swish och kontanter. Mer information kommer.

Arbetsområden v.42:

Svenska: Vi läser kap 8 i nyckeln till skatten ”Larmet går” och lär oss att återberätta en text. Vi fortsätter även med skrivandet av faktatexter.

Matematik: Vi arbetar med hur man räknar med tre termer och avslutar kapitel 1 i matteboken. Vi kommer att göra ett test som handlar om det som vi lärt oss i kapitalet.

NO: Vi genomför NO- provet. Vi har upptäckt felstavning på fråga 6 och det ska stå ryggkotor.

SO: Vi arbetar i SO-boken och lär oss om de första människorna i Norden.

Engelska: Vi lär oss nya ord på engelska och meningsbyggnad.

Veckoinfo:

Mån:

Tis: Idrott (ta med idrottskläder- lektionen är utomhus).

Ons:

Tors: NO-prov, musik.

Fre: Textilslöjd / träslöjd, läsläxa.

Viktiga datum att komma ihåg:

Halloweendisco Fredag den 25/10.

Höstlov v. 44.

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar!

Jessi.shamoun@norrkoping.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar