Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Åk 6 Veckobrev inför v.42

Hej!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Vi har haft en mycket bra vecka i klass 6, även om den varit ganska blöt. Eleverna får gärna ta med lite extrakläder att lägga i sin låda.😉 

I tisdags hade vi ett möte kring Halloweendiscot som kommer gå av stapeln fredag den 25/10. Eleverna har gjort superfina affischer om discot som vi har satt upp lite överallt på skolan. 👻

När det gäller matten så har vi arbetat med proportionalitet och bråk. I so:n har börjat med ett nytt ämne. Nu kommer vi läsa om 1700-talets Sverige och vi börjar med Frihetstiden.

I no:n har vi fortsatt arbeta med Livets utveckling. Provet är tisdag den 22/10.  På engelsklektionerna har vi haft glosförhör och arbetat med Workbook. När det gäller svenskan så har vi arbetat med argumenterande text, gjort ett digitalt test som heter Legilexi och tränat stavning. 

På tisdag är det dags att gå till stadsbiblioteket igen!

På torsdag vill vi att eleverna kommer obytta till skolan för att kunna ha orientering i Skolskogen under eftermiddagen. Ta gärna med en vattenflaska och en extra frukt. Vi kommer inte hinna duscha efteråt, så de behöver inte ta med handduk den här dagen.


v.42         

Måndag:   Idrott - Ta med idrottskläder                 

Tisdag:       Musik

                   Vi går till stadsbiblioteket

Onsdag:     Moderna språk på Borgsmoskolan       

Torsdag:     Idrott - I Skolskogen

Fredag:      Textilslöjd och Träslöjd


Läxor:

v. 42:
  • Läsförståelseläxa s. 18-19 till måndag den 14/10. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matematikläxa till torsdag 17/10 Eleverna får ut en matteläxa torsdagen innan. Läxan skrivs sedan i mattehäftet som vi delat ut.
v. 43:
  • Läsförståelseläxa s. 20-21 till måndag den 21/10. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Biologiprov tisdag den 22/10
  • Engelskläxa till torsdag den 24/1018 glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 6 s. 26-27 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätta till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (Eleverna måste logga in för att komma åt glosorna).

Datum att komma ihåg:
  • Biologiprov tisdag den 22/10
  • Halloweendisco fredag den 25/10
  • Höstlov v. 44
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 12/11
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 10/12
  • Julavslutning fredag 20/12


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-7095073

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar