Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Veckobrev inför v.42 åk5

Hej alla vårdnadshavare!

 

Vädret i veckan har bjudit på härligt regn och era barn kommer in blöta från rasterna. En påminnelse om att packa med extrakläder och att ha regntäta ytterkläder. På måndag är Alexander tillbaka från föräldraledigheten men jag, Jennifer, fortsätter med den ordinarie undervisningen i två veckor till. Vi hoppas och tror att övergången kommer att vara lugn och smidig på detta sätt.

 

Tidigare i veckan skickade vi hem ett papper med inbjudan till utvecklingssamtal. Om ditt barn inte har visat upp denna hemma, vänligen hör av er till oss så vi kan meddela er vilken tid ni har fått. Meddela gärna oss om ni planerar att ta utvecklingssamtalet på plats eller via länk.

 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi den här veckan arbetat med förkortning av bråk samt addition och subtraktion av bråk. Många elever upplevde att addition och subtraktion i kombination med förkortning av bråk var mycket svårt så vi kommer fortsätta med detta på måndag. Nästa vecka ska vi även arbeta med multiplikation och division av bråk.

I svenskan har vi i veckan arbetat vidare med arbetsområdet ”skriva faktatext om länder” och nästa vecka ska eleverna få sortera olika stycken om Norge enligt röd tråd och skriva underrubriker till dessa.  

I SO:n har vi påbörjat det nya arbetsområdet ”Vasatiden” med att se på några dokumentärer. Nästa vecka sätter vi igång med arbetet om Vasatiden även i vår arbetsbok ”SOS”. Som vanligt har vi även gjort veckans nutidskryss och sett på lilla aktuellt.

I NO:n jobbar vi vidare med arbetsområdet ”Kroppen” och vi har i veckan arbetat med blodet, hjärtat, kroppens reningsverk och försvar.

I engelskan har vi som vanligt arbetat vidare i arbetsboken ”Magic” och sett på ”Holly Hobbie”. Vi har även diskuterat vad som står på våra ”bucketlists”.

I idrotten har eleverna haft uteidrott. Vi meddelar när det är dags för inneidrott.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag.

·       Matteläxan den här veckan handlar om bråk.

·       Svenska läsläxa – eleverna läser tredje delen av ”Varg”. Boksamtal på onsdag v.42 om del 3.

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive.

 

Läxhjälp tisdag 15:00-15:40

Läxhjälp onsdag 14-14:40

Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott. Elevråd kl. 8:30 stråhatten.

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum.

Onsdag: Idrott. Läxhjälp i lågstadiet lokaler 14:00-14:40.

Torsdag:

Fredag: Slöjd.

 

Vad händer framöver:  

©     -Måndag 14/10 elevråd.

©     -Utvecklingssamtal måndag, tisdag och onsdag v. 43.

©     -Höstlov v. 44

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar